GLUTATYON
Glutatyon, vücudun ürettiği en güçlü antioksidandır. Vücudumuzdaki hücrelerin doğal olarak yapısındaki aminoasit birleşiklerdir. Glutatyonu oluşturan aminoasitler; sistein, glutamik asit ve glisindir. Glutatyon yaşın ilerlemesiyle birlikte vücutta azalmaya başlar. Karaciğer tarafından üretilen glutatyon, hücre hasarlarına karşı bir bariyer görevi görür.
Glutatyon, insan vücuduna zarar veren ve sürekli oluşan serbest radikaller ve reaktif toksik maddeleri etkisiz hale getirerek vücudun korunmasını sağlayan çok güçlü bir antioksidandır..
Dokuların oluşması ve onarılmasında, vücudun ihtiyacı olan kimyasalların ve proteinlerin yapımında, karaciğeri kimyasallardan arındırmada ve bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde önemlidir. Sağlıklı kalmak, performansınızı artırmak, hastalıkları önlemek ve yaşlanmanın etkilerinden korunmak, bağışıklık işlevi ve enflamasyonun kontrolü için glutatyon düzeyleri yüksek tutulmalıdır.
GLUTATYON IV TERAPİNİN FAYDALARI
Glutatyon tedavisi bir eksiklik olmadığında da takviye amacıyla uygulanabilir. Glutatyon faydaları kısaca şöyle sıralanabilir:
- Enerjinizi arttırır
- İnsülin direncini yükseltir
- Bağışıklık sisteminizi güçlendirir
- Virüslere karşı koruyucu görevi vardır
- Yaşlanma sürecini yavaşlatır
- Cilt kırışıklıklarını önlüyor ve cilt renginde beyazlaşma sağlıyor
- Kas ve eklemleri güçlendirir
- Karaciger ve hücreleri yeniler
- Zihinsel odaklanmayı arttırır
- Uykuyu düzenler
- Stres etkilerini azaltır
- Sedef ve egzama hastalıklarına iyi gelir
- C ve E vitaminlerini canlandırmak
Glutatyon Eksikliği Belirtileri Nelerdir?
Glutatyon eksikliği sadece erken yaşlanmaya neden olmakla kalmayıp, kronik yorgunluktan diyabete, kalp-damar hastalıklarından sinir sistemi sorunlarına hatta kansere zemin hazırlamaktadır.
Vücuttaki glutatyon eksikliğinin belirtileri;
- Yorgunluk
- Enerji düşüklüğü
- Konsantrasyon eksikliği
- Hafıza problemleri
- Ağır iyileşen yaralar
Bu belirtileri yaşamanız kesin olarak glutatyon eksikliğiniz olduğu anlamına gelmez. Teşhis için doktor kontrollerinde kan testlerinizin yapılıp değerlerinizin kontrol edilmesi gerekir.
Glutatyon Eksikliğinin Sebepleri Nelerdir?
Glutatyon, yaşlanmayla birlikte vücutta yapımı ve miktarı azalan bir antioksidandır.
Glutatyon yapımını azaltan önemli nedenler ;
- Sağlıksız ve yetersiz beslenme
- Stres
- Vücudumuzda biriken toksinler
- Enfeksiyon
- Ağır metaller
- Yapay tatlandırıcılar
- Gıdalarda bulunan tarım ilaçları
- Mutfak malzemeleri (teflon tava gibi.)
- Temizlik ürünleri (deterjan, yumuşatıcılar vs.)
Glutatyon Dışarıdan Alınır Mı?
Yetişkin bir bireyin günlük glutatyon ihtiyacı 500 mg olarak belirlenmiştir ancak doğal besinlerle bunun sadece1/5 mg’lık kısmı sağlanabilmektedir. Bu aşamada seviyesini arttırabilmek için takviye edici preparatların kullanımı önem kazanmaktadır.
Glutatyon Bakımından Zengin Besinler Nelerdir?
Brokoli, karnabahar, Brüksel lahanası, ıspanak, kuşkonmaz, biber, havuç, patates, avokado, ıspanak, balkabağı, kavun, sarımsak ve soğan da vücudunuza glutyon takviyesi yapabilecek sebze ve meyvelerdir.
Vücudunuzun kendi glutatyon üretimini arttırdığı bilinen takviyeler:
- C Vitamini (Glutatyon ile C Vitamini almak emilimi arttırır)
- E vitamini
- Selenyum
- Kurkumin
- Silimarin
- N-asetilsistein’dir.
Bol miktarda taze gıda içeren bir diyet, vücudunuzun glutatyon üretimini artırmasına yardımcı olabilir.
Gıda kaynaklarından kolayca emilemediği için IV olarak damardan Glutatyon almak, antioksidan seviyelerinizi en üst düzeye çıkarmanızı sağlamanın en etkili yoludur. IV(damardan) glutatyon alımı bu takviyeyi dışardan direk kan dolaşımına sağladığı için vücut serbest radikallerle savaşma gücü desteklenir ve hücrelerin korunması sağlanır, yaşlılık belirtilerinin oluşması yavaşlatılır, hastalıklardan korunma olasılığı yükselir.
Sizde bağışıklığınızı güçlendirmek, güzel bir cilde sahip olmak, hastalıklardan korunmak ve yaşlanma etkilerini geciktirmek istiyorsanız, size bir telefon kadar yakınız...